5 tipov, ako zabaviť deti online počas vášho pracovného času

Ako skĺbiť home office so starostlivosťou o deti? Pomôžte si online aktivitami.
Pre viac obsahu skroluj nižšie
2. Apríl 2020

Sústrediť sa na home office nemusí byť vždy jednoduché. Zvlášť vtedy, ak sa musíte počas práce z domu postarať aj o deti a k role pracujúceho človeka sa pridružuje nová úloha učiteľa alebo učiteľky.

Našťastie, existuje množstvo zaujímavých hier a aplikácií, ktoré dokážu vaše deti zabaviť a naučia sa pri nich aj niečo nové. Prinášame vám niekoľko tipov na činnosti, ktorými môžete ratolesti zamestnať počas tvorby prezentácie alebo účasti na skupinovom hovore s tímom. Deti budú určite rady, keďže ide o digitálne tipy. Samozrejme, klasické offline hry majú taktiež svoje čaro.

Duolingo

Hovorí sa, že koľko jazykov vieš, toľkokrát si človekom, a viacjazyčnosť dokáže byť ešte o niečo užitočnejšia, keď ju pestujeme v deťoch už odmalička. Na rozvíjanie jazykových zručností hravou formou je tu aplikácia Duolingo, ktorá okrem vašich detí pravdepodobne zaujme aj vás.

Duolingo je bezplatná platforma na výučbu jazykov a preklady cudzojazyčných textov. V súčasnosti dokáže naučiť až 20 svetových jazykov pomocu podarenej gamifikácie.  Zároveň ide o prvú vzdelávaciu appku vyhlásenú za aplikáciu roka pre obe najpoužívanejšie mobilné platformy.

Androidovú verziu Duolinga si stiahnete tu, ak máte iPhone kliknite sem.

YouTube Kids

Nech už majú vaše deti akékoľvek záujmy, pravdepodobne dokážu pri YouTube presedieť celé hodiny. Čo im pustiť, ak ich chcete nechať bez dozoru a byť si istí, že nenatrafia na nevhodný obsah?

YouTube Kids je aplikácia veľmi podobná klasickému YouTube, no s jednoduchším rozhraním a výhradnou ponukou videí, ktoré sú vhodné pre najmenších.

Androidovú verziu YouTube Kids si stiahnete tu, ak máte iPhone kliknite sem.

Maľovanky

Na zabavenie nemusíte hneď dávať deťom do rúk svoj mobil alebo tablet, najmä ak sú mladšie. Ak máte doma tlačiareň, skúste navštíviť niektorú zo stránok plných maľovaniek pre deti, napríklad omalovanky.sk.

Nájdete tu desiatky kresieb, ktoré si môžete vytlačiť a podsunúť ich svojim deťom ako príjemnú činnosť, zatiaľ čo sa vy budete venovať práci.

LEGO Games

Dánska hračkárska spoločnosť je už niekoľko rokov zárukou hodnotnej zábavy, ktorá dokáže precvičiť sivé mozgové bunky každej vekovej kategórie. 

LEGO navyše ponúka zaujímavý katalóg hier aj na internete, od kreatívnych cez logické až po výhradne akčné. Spoločným znakom všetkých hier je to, že hlavným hrdinom je ikonická žltá postavička zo známej stavebnice. Každý si tak môže vybrať svoju obľúbenú.

Ak si chcete niektorú z hier vyskúšať, zadajte do vyhľadávača vo svojom obchode s aplikáciami kľúčové slová lego games.

BBC Civilisations AR

Pre väčšie deti by mohla byť veľmi zaujímavá aplikácia, ktorá vznikla ako vedľajší produkt série Civilisations anglickej televízie BBC. Appka zobrazuje v rozšírenej realite tajomstvá rôznych historických artefaktov.

Môžete skúmať jednotlivé detaily či si ich prezerať z každého uhla. Pomocou „röntgenového videnia“ môžu deti nazrieť aj dovnútra sarkofágu alebo zistiť, čo sa nachádza na plátne za slávnou maľbou. Ideálna možnosť pre malých nadšených vedcov, archeológov či antropológov.

BBC Civilisations AR si pre Android stiahnete tu, ak máte zariadenie Apple kliknite sem.


Zdroj foto: Kelly Sikkema, Patricia Prudente